Voorkom verder zoeken. Bekijk onze antwoorden op de meest veelgestelde vragen over spoedeisende hulp
F.A.O.
Hieronder vindt u een overzicht van veel gestelde vragen. Staat uw specifieke vraag hier niet bij neem dan gerust contact met ons op.
- medisch specialisten;
- SEH-artsen;
- arts-assistenten;
- co-assistenten;
- SEH-verpleegkundigen;
- doktersassistenten;
- secretaresses;
- gastdames.
Spoedeisende hulp is de afdeling voor acute problemen, diagnoses en behandeling. In de meeste gevallen heeft u een verwijzing van de huisarts nodig maar bij duidelijke spoedgevallen kunt u natuurlijk direct langskomen.
Zo kun je bij een spoedgeval terecht bij een huisarts of een huisartsenpost (HAP), een spoedeisende hulpafdeling (SEH) van een ziekenhuis of een ambulancedienst. Maar het kan ook goed zijn dat je, na contact met de huisarts, door de ambulance naar de SEH van een ziekenhuis wordt vervoerd.
Hier is geen verschil tussen. Net als meer organisaties in de huisartsenspoedzorg heeft Spoedzorg Huisartsen Twente (SHT) ervoor gekozen om de term ‘spoedpost’ te gebruiken voor haar locaties.
Waarom werken op de spoedeisende hulp? Werken op de spoedeisende hulp zorgt ervoor dat je je constant blijft ontwikkelen. Je ziet namelijk dagelijks een grote diversiteit aan patiënten en zo verbreed je je kennis op verschillende vakgebieden.
Shockrooms. Dit zijn behandelruimtes die uitgerust zijn voor de opvang van patiënten met ernstige of levensbedreigende aandoeningen of verwondingen. Afhankelijk van het ziekenhuis worden de shockrooms ook crashrooms, reanimatiekamers (eventueel afgekort tot rea), traumakamers of acute kamers genoemd.
Niet-spoedeisende eerste hulp is de eerste hulp die niet levensbedreigend is en/of niet ledemaatreddend is. Het is dus de hulp die je als bhv’er kunt verlenen en waar je ook rustig hulp kunt geven, je hoeft je niet te haasten. Dit kunnen onder meer wonden, kneuzingen, verstuikingen, breuken of brandwonden zijn.
Opleidingsgegevens. Om toegelaten te worden tot de vervolgopleiding tot SEH-verpleegkundige ben je A-verpleegkundige en/of heb je de opleiding MBO-V of HBO-V afgerond.
Huisartsenpost gratis, spoedeisende hulp kost eigen risico
Dat geldt ook voor de zorg op een huisartsenpost. De zorg bij een spoedeisende hulppost heeft plaats in een ziekenhuis. Voor deze zorg geldt wel het verplichte eigen risico.